Competitions

Guder, vogter og monstre - En mytologi konkurrence

Dette er en Movellas mytologi skrivekonkurrence!

"En mand med en årsag kan være stærkere end en gud" - Lord Cotys i Herkules (2014)

Medierne har altid kapitaliseret ved at lave film om de mest kendte myter fra hele verden. Om det så er græsk, ægyptisk, romersk, nordisk, japansk, mesoamerikansk, så har de været en del af filmindustrien i flere årtier nu. De mest kendte myter er centreret omkring Hercules (på græsk: Herakles), Achilleus, Odysseus, Zeus og Hades; eller hvis vi skal krydse et ocean, er det som regel centreret omkring nordisk mytologi, hvor hovedfigurerne er Thor, Odin og Loke. Og alligevel så bliver myterne ikke undersøgt nok på skærmen, men ikke nok med det så fokusere de altid enten på kærlighedshistorier eller på eksplosive øjeblikke som resulterer i en romance (hint: Troy)…

For noget tid siden, faldt vi over et opslag på Tumblr, hvor mennesker gav udtryk for at de havde brug for en sitcom, hvor man fulgte en græsk gud i vores morderne tidsalder. Altså ingen episke kampe eller romantiske plot virkemidler. Bare dem der udlever deres liv som ganske almindelige dødelige. Men græsk mytologi er så meget mere end bare en håndfuld af mennesker eller udødelige, som prøver at skabe et navn for dem selv eller blander sig i andre personers liv. Og på grund af det af det kæmpe hav af guder og gudinder fra hele verden, har vi reduceret det ned til 9 forskellige kulturer for denne konkurrence:

 

Græsk eller Romersk Ægyptisk Nordisk

Native americans (indianer)Indisk Mesoamerikansk

Japansk Russisk Oprindelige australier

 

Lidt inspiration:

I de fleste tilfælde ser det ud til at man er mere tilbøjelige til at have myter der er centret omkring mænd. Og vi ved jo alle sammen af Zeus var vidt omkring og efterlod sig nok efterkommer til at det ville give Hera moderen af dem alle et par, hvis ikke mange, hovedpiner. Så vi er sikker på at der både er kvindelig og mandlige børn, men man ser ikke nok til de kvindelig halvguder afbilledet i dagens medier; ofte fordi de bliver behandlet som ofre, som mennesker som vi burde få medlidenhed med (afhængig af hvad der sker med dem eller hvad de vælger at gøre for at affinde sig med deres viden om at være halvgudinder.)

Men måske har du ikke lyst til at følge en dødelige eventyr i din historie, selv hvis han/hun er en halvgud. Der er helt okay.

Så afkast det dødelige liv og træd ind i de udødeliges rækker. Hvad tænker til gud/gudinde om den moderne verden? Elsker de teknologi, som en and der elsker vand? Eller finder de det svært, eller dissideret umuligt at vænne sig til den moderne samfund og dets regler?

Du kan også lege med deres køn. Hvorfor skal de blive placeret i en boks, hvorfor ikke lade dem have flydende kønsidentitet (eng: genderfluid)? Tænk lige over det: hvis du var udødelig, ville du så blive ved med at identificer dig selv som enten mand eller kvinde i al evighed? Ville du ikke eksperimentere med det, for at se hvad du finder mest komfortabel? Desuden, så må man huske på en vigtig ting omkring ældgamle guder og gudinder (især de græske): de var altid tilbøjelig til at føle kedsomhed. Så er det vel bedre at lege med de dødeliges liv som tidsfordriv?

 

Vi vil komme nogle myter fra tre kulturer nærmer i den kommende blog ”Jeg er ingen helt – Græsk mytologi, ” hvor vi håber på at give jer et forspring eller en ide til jeres historie.

 

 

Det du skal gøre:

Du må max have 3 movellaer med, og denne må ikke være udgivet før konkurrencens start. Derudover må du heller ikke opdatere dig movella efter konkurrencens slutdato.

  1. Vælg en kultur og undersøg en myte 

Du må helt selv vælge om man skal kunne genkende kilden eller ej, eller hvis du kun vil gøre brug af moralen eller nogle elementer fra myten.

 

  1. Brug mytologi som en inspiration til din egen historie

Denne mulighed minder meget om den forrige, den eneste forskel er, at du ikke må gøre det for tydeligt, hvilken kilde du har gjort brug af indtil slutning – og selv der behøver det ikke at komme frem.

 

  1. Vælg en karakter fra tre mytologier

Her skal du lave noget helt nyt med disse tre valgte karakterer, men husk at vær opmærksom på hver persons karakteristik og evner, kombiner allerede eksisterende elementer fra myterne til din egen. Originale, hvis du kan.

 

Det du kan vinde:

Første pladsen vinder bogen Egyptian Mythology: A Guide to the Gods, Goddesses and Traditions of Ancient Egypt” af Geraldine Pinch eller et Amazon gavekort på $25

Anden og tredje pladsen vinder en paperback udgave af Inspiredaf Susan Bernardo eller SINKaf M.E.Rhimes, som er første bog i Mermaid Royalty serien

 

 

Oversat af T.M.Kaur.

Konkurrencen lavet af Adison med hjælp fra DeeundDrang

Loading ...